|
10 טיפים פשוטים לחיים בריאיםשלום רב, שמי אוריה עזאני ואני מטפלת ברפואה סינית וצמחי מרפא סיניים.
בסדרת הטיפים הבאים אשתף אותך בטיפים פשוטים מתוך ההתבוננות רבת השנים שלי בתהליכי ריפוי, תזונהאם פותחים את סדרת הטיפים, פותחים עם דבר בסיסי ונכון, האוכל!.
המזון הוא הבסיס שלנו, אנחנו חיים את המזון שאנו צורכים, הבעיה היא שהמזון בימנו עשיר בסוכרים, צבעי מאכל, וחומרים משמרים, ויש בו פחות ופחות ערכים תזונתיים, הוא מעובד עד דק, כך שלעיתים בין הצורה או הטעם המקורי לתוצר הסופי יש פער כלשהו. אז מה עושים?
מודעות, מודעות, ושוב מודעות. כמה טיפים שאני מיישמת: רצוי לפתוח את היום בארוחת בוקר קלילה. שבתיק יהיה תמיד משהו לנשנש כמו: חטיף גרנולה, ברנפלקס מחיטה מלאה, שקדים ופירות יבשים, בייגלה. להעשיר את המנה העיקרית בצהריים עם: אורז מלא, קינואה, פתיתים מכוסמין, פסטה מקמח מלא. להמעיט במוצרי חלב. להעשיר את התזונה בירקות ירוקים, פירות, ושאר ירקות. לא לחכות לנפילת סוכר בדם ואז לטרוף את האוכל, ולא לאכול מאוחר בלילה ארוחה כבדה, ולא לדלג על אף ארוחה :בוקר, צהריים וערב. שינה
טיפ מספר 2 חלקכם בוודאי אומר: הלוואי ויכולתי, וחלקכם אומר: השתגעת לישון?? צריך לנצל כל דקה בחיים.
השינה מאפשרת לנו לשחרר גם את עצמנו וגם את גופנו ולהתמסר ללא ידוע לחוויה שמימית, החלומות הן כרטיס הטיסה שלנו למציאות נוספת, בפילוסופיה של הרפואה הסינית בזמן השינה והחלום חלק מהנשמה שלנו עולה למעלה ומקבל הדרכה גבוהה מסרים מלמעלה, ואת המסרים הללו הוא מיישם בבוקר אחרי היקיצה. 1.מתרחש תהליך סינון רעלים מגופנו. 2.משתחררים הורמונים לתוך מחזור הדם. ולכן מי שאינו ישן כראוי פוגע גם בגוף. ברפואה הסינית השעה שראוי לישון בה היא עם החשכה ולקום עם קרן האור הראשונה של הבוקר, השעה החשובה ברפואה הסינית ללכת לישון בה היא 23:00 בלילה.
בחברה המודרנית למדנו להאריך את שעות ההליכה לחדר השינה לאחרי חצות, ילדים ונוער מפתחים הפרעות קשב וריכוז בגלל שינה לא רציפה או שינה לא מספקת. כמה טיפים: השינה היא מראה לשעות הבוקר, אם יש בעיה בהרדמות או בשינה רציפה יש לבחון מה מתרחש בשעות היום. רצוי לא לצרוך משקאות מעוררים (קפאין או סוכר) כחמש שעות לפני השינה. רצוי להרדם עם מחשבות טובות חיוביות ומחזקות כגון: אני בוטחת בחיים, כל מה שאני זקוקה לו מתגלה אלי בסדר מושלם של זמן ומקום, אני מאוחדת עם הכוח שייצר אותי, יש שפע לכולם כולל עבורי. היגדים חיוביים מורידים מתח מהמערכת הפיזית ומאפשרים את הכניסה לשינה.
התפתחות רוחנית/מוסרית גוף ונפש הם אחד! ולא מפרידים בניהם, והנפש (או עולם הרוח) צריך גם הוא התייחסות בניה ויצירה.
התפתחות רוחנית כוללת בתוכה נכונות להתבונן פנימה, פנימה לתוכנו לעולם הרגשי, ופנימה לתוך אירועים ותהליכים בחיינו, להיות נכונים לשאול שאלות (גם אם לא נמצא להן תשובות) כגון: *מדוע אירוע זה הצטלב בחיי כעת?
*כיצד משפיע עלי האירוע, ברמת חיי היום יום וברמת הרגש? כל קריאה כזו עוזרת לנו לצאת מעצמנו אל עבר האחר, אל עבר המציאות "החבויה" שנמצאת "מחוצה" לנו, זה עוזר לנו לפתח רגישות ועדינות למה שהחיים מציעים לנו, רגישות לטבע לבע"ח לאבנים, לצומח וכמובן לאדם.
כשאנחנו קוראים ספרים בעלי גישה רוחנית, זה לא רק כמו לשים יוד על פצע, יש בזה קצת נחמה, אלא זה עוזר לנו לראות את עצמנו כחלק ממשהו גדול יותר, עצום יותר, שאינו נפרד. רגשות ומחשבות
ברפואה הסינית המורים הדגולים התייחסו לרגשות כמחוללי מחלה. כי הכאב מקורו בדיאלוג שבין הנפש לגוף, הנשמה שלנו, אותו חלק עלום, לעיתים רדום, שאנו נוטים להדחיקו מנהל איתנו דיאלוג (ולעיתים מונולוג) דרך הגוף, לדוגמה:
אישה שעברה תקופה של משבר כתוצאה מגירושין, הרבה מחשבות ודאגות, תחליש את הגוף ובעיקר את מערכת העיכול, ולכן במצבים כאלו מערכת העיכול לא מתפקדת כי אנחנו לא מסוגלים לעכל את המצב החדש, התופעות יכולות לנוע מאכילה מועטת ועד אכילה מרובה, מעצירויות ועד יציאות רכות. מסתבר שהבת היא מפיקת טלויזיה בכירה ונמצאת תחת לחץ רב בעבודה וגם בבית מצד ההורים. ד"ר וואי במשך 10 דקות לערך דיבר עם ההורים (כשבחוץ מחכים עשרות אנשים בתור) והסביר להם שעליהם לשנות גישה עם הבת, לא להלחיץ אותה, ונתן עוד המלצות לאורח חיים נכון. אחרי הפגישה עם ההורים שאלתי את ד"ר וואי על המקרה, הוא ענה שאי אפשר רק לתת צמחי מרפא, צריך לכוון אותם לעולם הרוח. בפילוסופיה הסינית יש משפט יפה שאומר:
"שליבך יהיה כמו אגם רגוע" כלומר, שהוא יהיה ללא אדוות או גלים, כדי שכל אבן שתיפול לתוך האגם תוכל לראות אותה בבירור, תוכל לראות את ההשתקפות של פני הדברים. פעילות פיזיתגוף – נפש זה יחידה אחת. נפש בריאה בגוף בריא, וגוף זה כולל את האיברים הפנימיים והחיצוניים כולל עור ושיער, גוף זה כולל תזונה וכל מה שמגיע עם הגוף החיצוני שלנו במגע.
גוף זה כולל בתוכו גם כל מה שמניע אותו פיזית, כלומר גם התעמלות. לפני כמה שנים פגשתי אדם מבוגר (בן 87 ) ושאלתי אותו מה סדר היום שלו? הוא ענה לי: אני קם בבוקר ועושה התעמלות ולא ספורט. מה ההבדל? שאלתי.
ספורט זה להתאמץ, התעמלות זה תנועה, אני נע. הוא ענה בפשטות. פעילות גופנית ביכולתה למנוע הישנות סרטן ע"י חיזוק המערכת החיסונית , מניעת השמנה , הורדה של רמות גלוקוז (סוכרים) , הגברת פעילות המעי הגס . פעילות גופנית אצל חולי סרטן בזמן המחלה עוזר להגברת התאבון ,שחרור מתחים , חיזוק שרירים , ושמירה על מסת שריר, שיפור בקרת שיווי משקל . המלצות ACS לפעילות גופנית ומחלת הסרטן : * אין פעילות ספורטיבית ספציפית טובה יותר או פחות למחלת הסרטן. * מומלץ על אימונים של לא פחות מ 5 ימים בשבוע. * 45 דקות אירובי . * תחושת מאמץ סוביקטיבית , לא קל ולא קשה , ללא קשר לדופק מטרה .
(את כל המאמר אפשר לקרוא באתר הבית שלי: "סרטן אפשר גם אחרת! " ). זוהי נקודה חשובה ביותר! לא פעם מגיעים אלי מטופלים לטיפולים כשהבעיה ממנה הם סובלים נובעת מהסביבה שבה הם חיים.
והסביבה זה לא רק מגורים ועיר המגורים ואז נתייחס לחומרים אלרגניים או זיהום סביבה, אלא סביבה ורעלים יכולים להיות קשורים גם לסביבת העבודה שלנו, העבודה עצמה, החברים ועוד.. חברים- מי הם החברים שלנו? מה המחשבות שלהם? האם הן מחשבות תומכות ואוהבות או אולי מדכאות מלאות רכילות ורוע? מה המודעות של הסביבה בה אני חי? האם היא שואפת לבריאות הרמוניה שיתוף פעולה ועשיית שלום או זוהי סביבה שמחפשת מלחמה וזורעת זרעים של הרס? האם בסביבה שבה אני חי אני יכול להתפתח? טבע – האם אני נמצא במקום שטבעי לי? האם אני זקוק לטבע או אולי לעיר? מי שזקוק לעיר ולזמינות שהעיר מייצרת יכול להיות שירגיש חולי במקום של עצים ציפורים ושקט. מוזיקה – האם השירים שאני שומע מדברים על חברה מתוקנת אהבה ושלום? או אולי שירי דיכאון כעס זעם שלא מנותבים נכון ורק זורעים בליבי כוונות מיותרות?, עח אותו משקל האם אני נהנה לשמוע חדשות? ואם כן באיזה מינון ומה זה מעניק לי?
מראות – מה אני רואה מסביבי, האם אלו מראות של צמיחה ולבלוב (גם מתוך שבר) או רק מראות של הרס חורבן אלימות וכוח, ולאן זה לוקח אותי ואת הבריאות שלי?
ואני מוסיפה שאם אתם לא בטוחים בתשובה שלכם: התבוננו בסביבה שלכם.
לתת תרופות למחלות שכבר התפתחו ולדכא אותן זה כמו לדכא מרד שכבר פרץ, וזה בדיוק כמו ההתנהגות שמסגלים אותם אנשים שמתחילים לחפור באר מים אחרי שהם מרגישים צמא, האם זה לא מאוחר לפעולות מסוג זה?
הרפואה הסינית היא רפואה מונעת, כלומר לא מחכים שתהיה מחלה כדי לרפא אותה, הרעיון הבסיסי הוא לשמר את הבריאות.
תשמרו ותישמרו על הבריאות, כאשר אתם בריאים, תאכלו נכון, תשנו נכון, תשתו נכון, חשבו נכון, וכאשר תהיו חולים, זה יהיה ממקום אחר וכך גם הריפוי. יש להוסיף גם את החי ואת המינרלים כחלק מהטבע וחלק מההזנה שלה כלפינו.
הכול מתוך חסדיה של האדמה ובאופן כולל יותר של הטבע. יש לכבד את הטבע, להוקיר תודה, ואפילו להקשיב ולהתנהל בדרך הטבע.
אם זה בעונות השנה ואם זה בריסוס הפירות והירקות או נרחיק לכת עד הינדוס גנטי לצומח.
האם אנו מודעים לנשימה שלנו?
באהבה יש איכות פותחת, מזמנת, מקבלת, ודרך איכות זו אנו מרגישים את החמימות של חיינו, את הביטחון, שאנחנו רצויים בעולם.
כשאנו מוקירים תודה אנו למעשה מעוררים בתוכנו את האיכות שלכל דבר יש משמעות וערך, ואנו מכירים בכך (בהכרה שלנו) וגם מוקירים זאת. המידע בדף זה אינו מהווה התוויה רפואית. בכול מקרה של בעיה רפואית או נטילת תרופות יש להוועץ עם הרופא המטפל או איש מקצוע. |
קורס פיריון והריון נשי רק ב 150 ש"ח - פתוח לצפיה למשך שלושה חודשים - בואי לעשות חיים :)
קורסים והרצאות ייחודיות ומלאות תוכן עשיר ומעצים!
מי יתפלל בשבילי עכשיו? סיפור מרגש של מטופלת שלי והקשר בין השושלת הנשית במשפחת שלה, למוות הריון ולידה.
מה הקשר בין הילדות שלנו לרצון שלנו להיות אמא?